Ați montat rulouri de gazon? Ați avut o grădină frumoasă până la venirea iernii?
E timpul să faceți puțină mișcare, să întrețineți gazonul și grădina va fi minunată, în continuare!
Sportul de întreținere este de obicei imitația muncii fizice în aer liber, așa că… hai afară, ca la sală!
1. Greblarea ușoară a gazonului
Scoateți uscăturile, aerisiți, curațați gazonul și vă intrați în formă, cu această operațiune. Colectați resturile greblate, depozitați-le la lada de compost sau la gunoi. O oră de grădinărit valoarează câte oră de sport intens. Iar rezultatele rămân vizibile tot anul! Există și utilaje care fac greblarea și aerarea gazonului, fără mare efort, dar unde e sportul?
2. Fertilizarea granulară
Fertilizați gazonul cu granule NPK+microelemente. NPK înseamnă azot, fosfor, potasiu, microelemente înseamnă Fe, B, Cu, Zn, Mn, Cl. Distribuiți uniform, manual sau cu distribuitorul, conform specificațiilor produsului, apoi irigați abundent. Fertilizați primăvara și vara, eventual și toamna.
Vă putem ajuta să primiți prin curier, cu plata prin bancă, fertilizator granular profesional, cu degajare lentă, care nu arde gazonul. Un sac de 15 kg este pentru 430-600 mp sau pentru o grădină mai mică și mai multe aplicări.
Preț: 150 lei/ sac + transport (circa 20 lei, plătiți tranportul la curier).
Comandați prin e-mail info@rulouridegazon.ro sau la telefon 0758.029.189 (Simona Grigore) cu adresa de livrare, nume, număr telefon, cantitate.
3. Tundeți gazonul
Tundeți cu mașina cu cuțite curate și ascuțite, de două ori pe săptămână, mențineți gazonul înalt de 3 cm. Adunați iarba tunsă!
Nu fiți zgârciți cu aplecările, ridicările și răsucirile, acestea tonifică musculatura și redau rezistența corpului.
4. Tratați fitosanitar gazonul
Tratamentul împotriva bolilor, dăunătorilor și mușchiului de grădină este important, pentru un gazon perfect. În orice sezon există riscul de îmbolnăvire. O rețetă clasică și bună este amestec de Bravo 0,3% cu Topsin 0,1%. Mușchiul se combate folosind mușchii noștri, ca să îl îndepărtăm sau cu granule de substanțe specific, care conțin fier.
https://primafarmacie.ro/produs/clomid/
5. Irigare. Irigare
Nimic nu are rost, dacă nu irigăm bine gazonul. Sistemele automate își fac treaba mult mai bine decât orice om cu un furtun în mână, timp în care, după atâta sport, ne vom odihni.
Începem să irigăm când ziua temperatura e de 25 grade C și creștem cantitatea treptat, iar din august începem să o reducem (între 5 și 10 L/ mp/ 24 ore). Gazonul umbrit are nevoie de mai puțină apă, doar atunci când se usucă suprafața solului.
Surse foto: WikiHow